Japonské tyčky Pocky

teplakacka

První advent a já si konečně našla čas na vaření tedy spíše pečení. Poslední týden se u nás jedla kupovaná pizza a jiné rychlovky, neboť přípravy na Free Art Friday Praha neměly konce. Výstava se neustále zvětšuje, z toho mám neskutečnou radost, ale to bych nebyla já, abych si v sobě nevytvořila seznam nedostatků, které celá událost měla. 
Po návratu z Japonska  a Číny jsem neustále myslela na to, jak o všem budu psát, protože jsme toho zažily tolik. 
Takže od zítřka se dočtete nejen o tom, co jsme jedli v obou zemích, ale i to jak nejjednodušeji cestovat a to pod názvem kačka na cestách. 


Mezi první vánoční japonský recept patří Pocky, který jsem dělala na první advent voní dálkou. Japonskem. Japonské tyčinky s čokoládou, se rozhodně hodí nejen na Vánoční stůl, ale i jako jedlý dárek. 
Pocky je v Japonsku velmi oblíbené. Je to něco jako dlouhý preclík, který je potažen čokoládou. Na tomto receptu je zajímavé, že nepotřebujete žádné japonské ingredience, kromě matcha prášku, který však nemusíte použít a nahradit jinou polevou, třeba karamelem se solí. 

Recept je velmi jednoduchý.

Ingredience: 

50 g hladká mouka
1 polévková lžička cukru
špetka soli
3 lžíce mléka
Poleva:
50 g bílé kvalitní čokolády, lžička matcha prášku
50 g hořké čokolády
3 polévkové lžíce drcených mandle

Jak na to: 

Vezměte všechny suché ingredience do kuchyňského robota a párkrát „projeďte“
Přidejte nakrájené máslo a opět několikrát promíchejte, dokud se neobjeví takové „velké drobky“.
Přilijte mléko a opět míchejte, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto zabalte do folie a nechte na půl hodiny v ledničce.
Předehřejte troubu na 180 stupňů celsia.
Válejte těsto do placky, dokud není přibližně 5 mm tlusté.
Formujte ho do obdélníkového tvaru a odřízněte přebytečné těsto po stranách. Potom jej nakrájejte na tenké kousky o šířce asi 5 mm. 
Dejte tyčinky do trouby a nechte péct 15 minut, dokud nejsou mírně zlatavé. 
Tyčinku obalte čokoládou dle vlastního výběru, neobalujte kousek tyčinky, za který ji budete držet. Použila jsem hořkou čokoládu, kterou pak obalila drcenými lískovými oříšky, a bílou čokoládu s matcha práškem. 

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka