Okurkový salát se sezamovým olejem

teplakacka

Většina receptů, které vařím je s chilli, ale tento okurkový salád je velmi oblíbený a já ho připřavuji ve více verzích. Doporučuji si ho připravit den předem, pokud máte rádi ostřejší verzi :)

Dvě okurky si rozpulte na a lžičkou odstraňte střed okurky. Po té nakrájejte na na plátky a vznikne vám takový měsíček.
Nakrájenou okurkou v misce nasolte a nechte cca 3 hodiny ležet. Okurka pustí štávu, kterou pak vylejete a okurku můžete papírou utěrkou osušit.

Do rozpálené pánve  dejte 450ml rýžového octa, 2 lžičky cukru, trošku soli, a  lžičku nastrouhaného zázvoru. Míchejte dokud se cukr nerozpustí, Nechte vychladnout.

Okurky propláchněte vodou od soli a osušte utěrkou.
V pánvy si rozpalte sezamový olej, vložte najemno nakrájený česnek a chilli a nechte tak 20 sekund. Horké vlijte do okurek a přilejte rýžový ocet. Vše promíchejte.

Pokud chcete verzi bez chilli, Nepřidávejte chilli, ale místo toho můžete použít sezamové semínka. Černá a bílé. Salát pak vypadá a hlavně chutná úžasně.
Já osobně chuť sezamového miluju a tak to ještě zakápnu troškou olejem i na konec.



teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka