Právě jsme se vrátila z Londýna, kde to sice tentokrát, jak říkám s oblibou není „na tričko“, ale ruce bez rukavic tak šílené nezebou jako v Praze.
Vzpomínám na Hong Kong, kdy mi byla šílená zima, když jsme si vyjela na výlet na Ostrov Lantau, kde stojí Big Budha.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbgqQRp-JeKe95KVl_LgcIcJpjHhOfD_OW87t2BXMAm8IOXcsweyH1alVqGU8bZ0-fwTXNnJePf9QVoda8rpdlCF-84UKZYdiJrAolG1i057WzigmUDKpNilg9RD0rGgzeYGQS-CR0grU/s640/IMG_20161110_163957.jpg)
Ostrov Lantau musíte navštívit. Velké a snad i hlasité WAU, které jsem vyslovila, když jsem zahlédla sochu obrovského Buddhy na kopci, tenhle pohled se nezapomíná …
Ostrov Lantau leží západně od hlavního města, mys Fan Lau Kok je nejihozápadnějším výběžkem speciální administrativní jednotky Hongkong. Hlavní turistickou atrakcí ostrova je klášter Po Lin s bronzovou sochou Buddhy, která byla s výškou 34 metrů a váhou 250 tun do roku 2007 největší Buddhovou sochou na světě. Na ostrově existuje také trapistický klášter, který chová hovězí dobytek a produkuje vlastní mléko. Na Lantau je i přehrada Shek Pik, která zásobuje Hongkong pitnou vodou.
Recept na polévku má každá rodina v Číně jiný. Já mám radši pálivější chutě a tak jsem si ho upravila podle svého. Kdo však nechce v polévce chilli olej, nemusí ho tam dávat.
Ingredience
1 stroužek česneku
1 jarní cibulka
velká hrst koriandru, nechejte si trochu na ozdobu
1 jarní cibulka
2 listy čínského zelí list
200 g mletého hovězího
1 polévkové lžíce lehké sójové omáčky
2 polévkové lžíce sezamový olej
20 ks wonton plátky
1 thajské chilli
Vývar:
200 ml kuřecího vývaru
1/2 polévkové lžíce ústřicovou omáčkou
2 polévkové lžíce chilli olej, např. Chiu Chow
Jak na to
Najemno nasekejte česnek, jarní cibulku, koriandr, čínské zelí a dejte do mísy. Přidejte hovězí mleté spolu se sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Smíchejte všechno dohromady. Do plátku wontonu dejte trošku směsi a přeložte do trojúhelníku. Cípy dvou okrajů, spojte k sobě.
Umístěte všechny wontons do pařníku na cca 5-10 minut, dokud se těsto jakoby nesmrskne.
Přiveďte kuřecí vývar do varu v hrnci, vmíchejte ústřicovou omáčku a chilli olej.
Do misky dejte vývar, vložte 3-4 wonton knedlíčky, posypte koriandrem, jarní cibulkou a chilli.