Dušená oháňka po čínsku

teplakacka

Londýnské pracovní odskočení si z Prahy, bylo naplánováno nejen dle práce, ale samozřejmě dle možností skočit něco nového objevit k jídlu.
Ochutnala jsem úžasné maso z oháňky, a hned mi hlavou běžela myšlenka jak právě tuto pochoutku spojit s milovanými ingrediencemi. 

Dnes je celkem chladno a tak jsem se pustila do dušené oháňky po čínsku. 
Výsledek je famózní. Maso se krásně oddělí od kostí. Je to pecka. 

Ingredience:

2 kila oháňky nasekané na menší kousky
1 lžíce oleje
2 kousky cca 2cm zázvoru
6 stroužků česneku
3-4 ks badyánu
1 lžíce drceného koriandru
6 stroužků
3 bobkové listy
½ šálku čínského vína na vaření (Shaoxing víno)
2 lžíce tmavé sójové omáčky
3 lžíce lehké sójové omáčky
1 lžíce třtinového cukru 
1 1/2 šálky vody

Sůl, podle chuti


Jak na to:

Oháňky očistěte a osušte. Na větší pánvi rozehřejte olej a oháňku opečte do hněda ze všech stran. Vyjměte a dejte na talíř. 
Do hrnce přidejte zázvor, česnek, drcený koriandr, badyán, hřebíček, bobkový list a lžičku koření 5 vůní. Vařte asi 2 minuty.
Nyní přidejte rýžové víno, tmavou sójovou omáčku, světlou sójovou omáčku třtinový cukr, vodu a sůl (pozor na sůl, protože sójová omáčka je už dost slaná).



Přidejte oháňku zpět do hrnce, přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte 2,5 hodiny až 3h, dokud maso nezměkne, neoddělí se od kostí a většina kapaliny se neodpaří. Občas zamíchejte a přidejte vodu, pokud je to nutné, aby se zabránilo slepování. Podávejte s rýží a jarní cibulkou.  Dobrou chuť :)

Rozhodně vyzkoušejte!




teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka