Když si ženské dají něco do hlavy :)

teplakacka



Výzva pro milovníky urbexu, umění, jídla a veřejného prostoru. Možná už jste o nás slyšeli, nebo nás dokonce znáte z našich akcí. Jsme nezisková organizace Free Art Fridayhttp://www.freeartfridaypraha.cz/, dodáváme umělcům chuť tvořit a zviditelňujeme je přes sociální media. Kromě toho dáváme najíst na street foodech, těm kdo rádi asijská jídla, k tomu slouží naše Teplá kačka http://www.teplakacka.cz/.
    Chtěli jsme Vás všechny poprosit, pokud máte oblíbený „prázdný dům“ (továrnu, vnitroblok, halu, nádraží, prázdný prostor …), znáte jeho adresu a případně i majitele, dejte nám na něj typ! E-mail: freeartfridaypraha@gmail.com, do zprávy na facebook Free Art Friday Praha nebo na Tepla kačka.
Pustíme se do jeho revitalizace, ale necháme mu jeho „punc“ zašlosti a charakteristický vzhled, ale dáme mu zpátky život!

    Inspirovali nás kluci z Radlické sportovny

 Hledáme místo pro nás všechny, chceme vytvořit unikátní kulturní centrum a otevřenou zónu pro umění, kreativitu, spolupráci, místo by mělo patřit současnému umění, koncertům, divadlu, klubovým filmům, vzdělávání, a také kvalitnímu dennímu bistru a dalším službám. Chceme podporovat začínající umělce, posílit roli kultury a umění pro osobní rozvoj, mezigenerační komunikaci, rozvoj tvořivosti, kritického myšlení, občanské angažovanosti, vědomí kořenů… Součástí prostoru bude i naše bistro, takže nebude nouze třeba i o malé pravidelné street „house“ food akce.
    „Dlouhodobě prázdný dům představuje pro svou lokalitu potíže, přitahuje negativní sociální jevy a snižuje hodnotu okolních nemovitostí. Zastavují se nové a nové plochy, přitom v centrech měst čekají na své využití prázdné nemovitosti. Věříme, že smysluplné využití starých budov by mělo mít přednost, před demolicí a výstavbou nových projektů.“

     Všem moc díky, že se zamyslíte nad prostorem, a dáte nám vědět! Samy hledáme již dlouhou dobu, a věříme, že je spoustu z Vás, co nám rádi pomohou.

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka