Ingredience
1 kg předvařeného bůčku, nebo si nakrájený bůček vložte na 15 minut do vroucí vody
6 lžic tmavé sójové omáčky
4 lžíce rybí omáčky
1 lžíce strouhaného zázvoru
štáva ze 2 limetek
175 g hnědého cukru
1 chilli jemně nakrájené
1 salátová okurka
špetka soli
sezamový olej
Jak na to
Okurku si škrabkou nakrájejte na jemné plátky, nasolte a nechte stranou, cca hodinu dokud okurka nepustí vodu.
Bůček nakrájejte na 5 cm čtverce.
Smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, zázvor, limetkovou šťávu a hnědý cukr v hrnci, a na mírné teplotě vše promíchejte a rozpusťte. Za stáleho míchání nechte probublávat dokud se z omáčky nestane skoro sirup. Trochu omáčky smíchejte s bůčkem a dejte na 30 minut do lednice. Zbytek omáčky smíchejte s chilli a nechte při pokojové teplotě stát stranou. Použijte později jako dip.
Rozehřejte troubu na 200 st C. Na plech si dejte pěčící papír a vepřové kousky položte pokud možno kůží nahoru. Pečte cca 20 minut dokud bůček není krásně zlatavý.
Z misky s naloženou okurkou vylijte vodu a okurku rozprostřete na utěrku, aby se vysušila. Poté dejte zpět do misky a zakápněte sezamovým olejem popř. posypte opraženými sezamovými semínky. Každý plátek dejte na parátko a dejte do lednice.
K okurce připíchněte bůček a dejte na talíř spolu s miskou zkaramelizované omáčky.
Je to úžasné.
Podávat můžete i s citronovou rýží.