Ingredience:
1 balíček cherry rajčátek nebo 5 větších voňavých rajčat nakrájených na čtvrtky
1 plechovka nakrájených rajčat se štávou.
300 ml zeleninového vývaru
1 střední cibule najemno nakrájená
2 stroužky česneku najemno nakrájený
2 lžíčky kurkumy
1 lžičky kokosového oleje
půl lžíce mořské soli
1 lžička najemno nasekané čerstvé bazalky
1 lžíce jablečného octa
čerstvý pepř na dochucení
na ozdobu nasekaná bazalka, opražená tykvová, slunečnicová a sezamová semínka
Jak na to:
Rozehřejte kokosový olej ve středně velkém hrnci a osmažte cibuli, česnek po dobu jedné minuty.
Přidejte kurkumu, cherry rajčata a vařte, dokud rajčata nezměknou tak, že pustí šťávu.
Přidejte rajčata v plechu, zeleninový vývar, jablečný ocet a bazalku. Přiveďte do varu, přikryjte pokličkou a nechte povařit po dobu pěti minut, při vypnutém varu.
Tyčovým mixérem rozmixujte najemno.
Dochutťe solí a pepřem. Podávejte ozdobené opraženými semínky a nakrájenou bazalkou.