Polévku ramen jsem měla již dříve, ale velmi mě zaujala až teprve nedávno, když jsem letěla do Dubaje a den jsem trávila v Budapešti. Měla jsme misi, podívat se po ruin bars, o kterých jsem četla, že jsou ve městě velmi oblíbeným konceptem. Velmi mě tato myšlenka nadchla, neboť vdechnout život do chátrajících domů ve městech a nenechat je chátrat, dává smysl.
Měla jsme několik typů kam se jít najíst, ale pršelo, byla zima, a jak jsme se tak procházela, zaujalo mě místo hned naproti ruin bars, které bylo malým bistrem.
Polévka ramen byla nejen krásná na pohled, ale i úžasně chutnala.
Polévky si často dělám k obědu, proto jsme si udělala trošku jinou, lehčí verzi, která mě velmi baví a je moc chutná.
Ingredience:
500 ml hovězího nebo kuřecího vývaru (použila jsme hovězí)
2 balíčky ramen nudle
3 stroužky česneku, najemno nakrájené
2 cm zázvoru, najemno nakrájený
2 jarní cibulky nakrájené na kolečka
2 lžíce červené kari pasty
1 thajské chilli, plátky
3 lžíce sójové omáčky
½ lžičky sezamového oleje
4 vejce
4 vepřové kotletky, kuřecí. hovězí, případně krevety, volba je na vaší chuti
limetky a plátky jarní cibulky na ozdobu, bok choy uvařený na páře
kokosový olej dle potřeby
sůl a pepř
opražená sezamové semínka.
Jak na to:
Do středně velkého hrnce přidejte 1 polévkovou lžíci kokosového oleje, chilli, česnek, zázvor, červenou kari pastu a jarní cibulku. Na středně vysoké teplotě restujte 10 minut.
Přidejte vývar, vyčkejte dokud se nezačne vařit. Do hrnce přidejte sójovou omáčku a sezamový olej, snižte teplotu a nechte vařit po dobu 10 minut.
Mezitím si na pánev dejte kokosový olej a prudce osmažte vepřové, a hovězí steaky. Poté dejte na prkénko nebo talíř a nechte odpočinout. Uvařte si vajíčka na měkko.
Nudle ramen nechce vařit dle návodu, poté je opláchněte pod studenou vodou a odložte na stranu.
Vše pak servírujte ve velké misce, do níž vlijete vývar a nudle. Navrch pak aranžujte maso, vejce, jarní cibulku, limetkovou štávu, limetky, chilli, Bok choy a posypejte sezamovými semínky.