Pistáciová jehněčí kofta s červeným pepřem

teplakacka

Láska k bylinkám, čerstvé barevné stravě, mi otevřela cestu i k arabskému jídlu. 


Přiznám se, že jsem vždy odmítala, jídlo z jejich stánků, fastfoodů apod. Cestou do Dubaje jsem byla hodně rezervovaná a hledala si asijskou čtvrť, kam bych se případně chodila najíst. Naštěstí nemám v jídle žádné zábrany a tak jsme tomu nechala volný průběh. Výsledek?  První co jsem při návratu vařila byla kofta. Populární jídlo nejen v arabských zemích.





Pokud nemáte jehněčí, zkuste mleté hovězí. 

Ingredience:
V případě, že použijete dřevěné špejle, doporučuji min. na 2 hodiny namočit do teplé vody. 

1 lžíce mletého kmínu
2 lžíce mletého koriandru
1 lžička kurkumy
1 červená cibule najemno nakrájená
3 stroužky česneku najemno nasekaná
50 gramů kešu oříšků
1 lžíce červeného pepře
   šťáva a kůra z 1 citronu
   hrstka čerstvé máty
   hrstka čerstvého koriandru
   hrstka čerstvé petržele
1 vejce
   Lžička oleje
  sůl, pepř dle chuti
  chilli v případě, že jste na něm závislí :)


Jak na to:
Nejdříve si v pánvi orestujte kmín, koriandr a kurkumu, zhruba 2 minuty.  Poté všechny ingredience smíchejte v misce, rukama pečlivě promíchejte.

Vytvořte si menší válečky, které napíchnete na špejle a necháte půl hodinky vychladit v lednici. 





Na pánvi rozpalte olej a kofty pozvolna smažte, dokud nejsou hnědé po všech stranách. Podávejte s tabouleh nebo lehkým citronovým salátem(listy polníčku, špenátu..aj., pokapejte citronem, přidejte kousky citronů).









teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka