Jednou z věcí, kterou miluji při návštěvě cizích zemí, je kromě poznávání kultur, jídla, místních marketů také návštěva lokálních supermarketů. Nákup místních surovin a vaření z nich je vždycky výzva.
Druhý den po příjezdu jsem slíbila, že uvařím …
Nechci tu soudit české supermarkety, ale je to můj každodenní boj, když jsme v Čechách. Trpím omezenou nabídkou, čerstvého ovoce a zeleniny a kolikrát, když něco vařím a potřebuji ingredience, nikdy je neseženu v jednom obchodě. Musím jich navštívit několik.
V Dubaji tomu bylo jinak. Stejně jako v Anglii tu supermarket myslí na všechny kultury a tak se tu seženou čerstvé bylinky, které seženu u nás jen v Sapě.
Slíbila jsem, že uvařím něco z mé asijské kuchyně, neboť na arabskou jsme si netroufla. Chtěla jsme ji nejdříve poznat.
Uvařila jsem pěti chodové menu. Vepřový bůček s karamelem a chilli, tofu se sezamem a medem, bok choy, arašídové spicy nudle s bazalkou a nakonec hovězí stew s bok choy. Chutnalo jim.
Recepty rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Karamelový bůček po mém