Kuchařkou v Dubaji

teplakacka

Jednou z věcí, kterou miluji při návštěvě cizích zemí, je kromě poznávání kultur, jídla, místních marketů také návštěva lokálních supermarketů. Nákup místních surovin a vaření z nich je vždycky výzva.

Druhý den po příjezdu jsem slíbila, že uvařím …
Nechci tu soudit české supermarkety, ale je to můj každodenní boj, když jsme v Čechách. Trpím omezenou nabídkou, čerstvého ovoce a zeleniny a kolikrát, když něco vařím a potřebuji ingredience, nikdy je neseženu v jednom obchodě. Musím jich navštívit několik. 
V Dubaji tomu bylo jinak. Stejně jako v Anglii tu supermarket myslí na všechny kultury a tak se tu seženou čerstvé bylinky, které seženu u nás jen v Sapě. 
Slíbila jsem, že uvařím něco z mé asijské kuchyně, neboť na arabskou jsme si netroufla. Chtěla jsme ji nejdříve poznat. 


Uvařila jsem pěti chodové menu. Vepřový bůček s karamelem a chilli, tofu se sezamem a medem,   bok choy, arašídové spicy nudle s bazalkou a nakonec hovězí stew s bok choy. Chutnalo jim.
Recepty rozhodně stojí za to vyzkoušet. 







Karamelový bůček po mém



teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka