Vaření patří mezi mé největší koníčky, stejně jako umění, kterému se věnuji. Někdy se však stane, že pokud jste kreativní i někde jinde, nápady na vaření nepřijdou, protože se snažíte vytvářet jiné hodnoty.
Jenže jíst musíme a tak jsem otevřela lednici a udělala rychlovku „co dům dal“.
V lednici jsem měla tofu, bok choy, papriku, koriandr, červené kari a tak jsem experimentovala. Výsledek byl opět překvapivě dobrý.
Ingredience:
1 tofu nakrájené na plátky
2 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku najemno nakrájený
2 šalotky najemno nakrájené
2 bok choy
1 červená paprika
2 lžíce červené kari pasty
2 limetky
půl hrnku strouhaného kokosu
1 lžička kurkumy
400ml kokosového mléka
čerstvá bagetka
Jak na to:
Nejdříve si připravte tofu, já si ho předem orestuji v medu. Plátky tofu dejte na pánev s trochou sezamového oleje a polejte medem. Z obou stran opečte do zlatova a přidejte sójovou omáčku. Posypte opraženými sezamovými semínky a odložte stranou.
V rozpálené pánvi s trochou oleje, dejte šalotku spolu s červenou paprikou a smažte do změknutí. Přidejte česnek a bok choy. Vše zalijte kokosovým mlékem, které když se začne vařit, přidejte do něj 2 lžíce kari pasty. Pozor, na pálivost.
Mezitím si opražte kokos s kurkumou. Podávejte s kouskem bagety, nudlemi nebo rýží.