Křupavé kuře s pomerančí, koriandrem, chilli a skořicí

teplakacka


Tento recept dělám již několik let, a když potřebuju něco rychle uvařit, je to rozhodně tohle. Navíc pálivost kuřete, tu si každý určí sám podle počtu chilli papriček. 

Vždy, když tohle kuřátko upeču, bytem se krásně provoní vůně koriandru a já se strašně těším na večeři. 

Ingredience:

Kuře celé
3 lžíce lístkového koriandru
3 lžíce mletého kmínu
3 lžíce mleté skořice
sůl a pepř
2 lžíce chilli papriček
1 pomeranč krájený na půl kolečka
zhruba polovina hrnku zaplněná kostkami másla

Zapněte troubu na 180 stupňů.
Koření včetně chilli smícháte ve hmoždíři a rozdrtíte. Na ruce si nakapejte trochu olivového oleje a kuře celé pomažte. Osolte a opepřete. 



Pomeranč s máslem si dejte do misky a smíchejte se lžičkou vzniklého kořeni, vše dejte dovnitř kuřete. 
Kořením pomažte kuře ze všech stran. Lžící se opatrně dostaňte pod kůži kuřátka a vložte lžičku koření spolu s plátkem pomeranče.


Dejte do trouby a pečte cca 1,5 nebo 2 hodiny. Během pečení přelévejte vzniklou šťávou. 
Podávejte s ledovým salátkem a dresinkem nebo s pečenýma bramborama a karotkou. 




teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka