Kokosová rýže, vzpomínka na Tioman

teplakacka


Kokosová rýže je moje vzpomínka na Malajsii, bohužel se mi však recept, ještě nepodařilo najít, přesto si dělám svoji verzi, ze které mám obrovskou radost, protože je úžasná. Ostrov Tioman, kde jsme byli jednu část našeho pobytu, byl výjimečný už tím, že jsme nebyli ubytováni v části rezortů, ale v malé muslimské vesnici mezi místními. Dokonce nám majitelka chaty řekla, že jsme první Evropanky, které ubytovala. Nebyl tam žádný obchod, restaurace a tak nám vždy přišli říct, kde se vaří a kam máme zajít. Rýži jsme ochutnali při příležitosti svátku, kde místní mají otevřené domy a hostí tak sousedy








                                      



Co na to:

jasmínová rýže
špetka soli
400 ml kokosové mléka
hrneček strouhaného kokosu
lžíce másla


Jak na to:

Jasmínovou rýži vařte dle instrukcí, a když se vyvaří první voda, nalejte kokosové mléko a za občasného míchaní, počkejte, až se mléko zredukuje a rýže je lepkavá.

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka