Autentický Mamak (indický) recept v Malajsii.. Je spoustu receptů na internetu, tento je bez mléka a vajec, tak jak to má být a je neskutečně jednoduchý.
Jak na to:
2 šálky hladké mouky
1 polévková lžíce soli
1 šálek vody
1 šálek olej na vaření
Smíchejte sůl s vodou.Dejte mouku do mísy. Postupně přidejte osolenou vodu.
Promíchejte dokud nevznikne hladké těsto. Ujistěte se, že struktura těsta není příliš lepkavá.Promažte si ruce olejem na vaření a vytvořte kouly.
Do misky nalijte malé množství oleje, aby se těsto nepřilepilo do mísy. Kouli rukama potřete olejem a dejte do misky přes noc.
Pracovní plochu si natřete olejem, vyjměte těsto z mísy a dlaní ji narovnejte do velikosti talíře.
Točte s těstem jako s pizzou, tak aby se placka zvetšovala a nepotrhala.
Rozprostřete tak, aby těsto bylo tenké jako papír.
Vezměte jednu hranu a složte ji do středu, udělejte to z kazdé strany až těsto bude do tvaru čtverce.
Namažte plochou pánev olejem na vaření a smažte dozlatova.
Curry Sauce jsem pečlivě konzultovala s místní prodavačkou, která má rodiče z Indie. Sama žije celý život v Malajsii. Také jsem si u ni nakoupila mističky, na kterách budu podávat dobroty.