Roti Canai

teplakacka

Cestou po Malajsii jsme si oblíbily Roti Canai s curry omáčkou, která byla mírně pálivá. Café,kde dělají roti najdete skoro na každém rohu a  při naší návštěvě ostrova, kde jsme si už myslely, že na ně nenarazíme. Snídaně s nudlema či rýží, nám už lezla krkem, že když jednoho rána za námi místní přišel, že od 9 do 11 jedna rodina dělá právě roti, běžely jsme tam.






Autentický Mamak (indický) recept v Malajsii.. Je spoustu receptů na internetu, tento je bez mléka a vajec, tak jak to má být a je neskutečně jednoduchý. 

Jak na to:

2 šálky hladké mouky
1 polévková lžíce soli
1 šálek vody
1 šálek olej na vaření

Smíchejte sůl s vodou.Dejte mouku do mísy. Postupně přidejte osolenou vodu.
Promíchejte dokud nevznikne hladké těsto. Ujistěte se, že struktura těsta není příliš lepkavá.Promažte si ruce olejem na vaření a vytvořte kouly. 
Do misky nalijte malé množství oleje, aby se těsto nepřilepilo  do mísy. Kouli rukama potřete olejem a dejte do misky přes noc. 
Pracovní plochu si natřete olejem, vyjměte těsto z mísy a dlaní ji narovnejte do velikosti talíře. 
Točte s těstem jako s pizzou, tak aby se placka zvetšovala a nepotrhala. 
Rozprostřete tak, aby těsto bylo tenké jako papír. 
Vezměte jednu hranu a složte ji do středu, udělejte to z kazdé strany až těsto bude do tvaru čtverce. 
Namažte plochou pánev olejem na vaření a smažte dozlatova.


 



Curry Sauce jsem pečlivě konzultovala s místní prodavačkou, která má rodiče z Indie. Sama žije celý život v Malajsii. Také jsem si u ni nakoupila mističky, na kterách budu podávat dobroty. 



teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka