Japonské pražené buráky jsme ochutnaly v Kuala Lumpur chutnaly tak, že jsem si musela zjistit recept.
Jsou úžasnou pochoutkou při sychravém počasí.
Celé buráky včetně skořápky jednoduše vařené ve vodě s tyčinkou skořice, badyánu, stroužkem česneku a soli. I když v tom není žádný cukr, z vroucích arašídů budeme cítít sladkost.Máte-li rádi ostřejší chuť jako já, nebojte se přidat chilli.
Arašídy opláchněte ve vodě a pak je vložte do hrnce s vodou a kořením.
Jak na to:
3 stroužky česneku
3 Anýz
1-3 skořice celá
3 lžíce soli
1-2 chilli (volitelné)Máte dvě možnosti jak arašídy uvařit. Boď je necháte stát pčes noc a druhý den na 60 minut vaříte nebo nez namáčení, dejte vařit,, poté zmírněte oheň a pod pokličkou vařte 4 hodiny.