O víkendu v Londýně pršelo, tak jsem si udělala vařící den.
Poskládala jsem několik receptů a fotila jako divá. Rozhodla jsme se překonat svou neznalost ve foceni a myslím, že se mi to začíná dařit, i když fotograf ze mne nebude. Světlo je klíč.
Dýňě po asijsku mě napadla, když se tu slavil Halloween a já chtěla uvařit něco tématického, ale ve spojení chutí Asie.
Musím říct, že se výborně hodí k masu jako příloha, ale i se salátem z kadeřávku, který naprosto zbožňuju.
Jak na to:
Předehřejte si troubu na 350 C.
Dýni si oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Já našla mini dýni, kterou jsem loupat nemusela.
V misce si smíchejte 5 lžic bílého misa, 3 lžíce mirin, 2 lžíce rostliného oleje, 2 lžíce husté sojové omáčky, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce hnědého cukru.
Dýni vložte na plech potřený olejem a pomažte promíchanou omáčkou. Před podáváním posypte najemno nakrájným chilli s koriandrem.
Pokud se Vám nechce dělat omáčku, můžete použít hoi sin omáčku, I tak je to moc dobré.