Před týdnem jsem přijela z Londýna a hned si balila na víkend pod stanem, který jsme naplánovaly s kamarádkami po emailech.
Měl to být relax time v přírodě, kde vypneme od všedních pracovních starostí, termínů předávání projektů.
Příjezd do vesničky Dřísy byl velkolepý. Pouze jsme se chtěly zeptat kudy do kempu v místní hospůdce, ale celé se to nějak zvrtlo, a zůstaly jsme až do noci s místními :). Starosta, velkostatkář a jiné postavičky nás celou noc bavili svou společností. Velký skok z londýnských ulic na dřevěnou lavici popíjejíc pivo a zelenou.
Přiznám se, že jak jsme se dostaly v noci po tmě do kempu, jsme si druhý den hodně lámaly hlavu.
Druhý den jsme se vydaly pěšky do vyhlášené venkovní restaurace mezi rybníky. Dva kilometry chůze od kempu Kačer.
Na místě nám chytli čerstvé pstruhy, které se grilovali v obrovském grill sudu. Vše vypadalo na pohled lákavě, i do zlatova propečené americké brambory, ale bohužel rybu kuchař dochucoval pouze grilovacím kořením. Slanost pstruha se nedala přehlédnout, a tak celá chuť čerstvé ryby byla v tu chvíli pryč.
Velká škoda, pže místo a nápad je to úžasný, určitě pokud budete někde poblíž Dřís a Kořenova, Lhotky či Konětop, zajeďte na jídlo tam, mají i různé masové variace, domácí klobásky, uzené pstruhy …
V noci jsme na ohni, pekly ručně nasbírané brambory z místního pole, ta chuť se nedá snad ani popsat, navíc jsme sebou měly skleničku přepuštěného másla a v kombinací se solí, je to prostě pecka!
Pod stan jedeme zase za pár dní, tentokrát na vodu, tak jsem zvědavá jaká bude místní kuchyně..., pže jak všichni asi víte kempy co se občerstvení týká za moc nestojí ...