Knedlíky mě dělat neuvidíte a v lednici nenajdete ani kupované, ale když přiletím do Prahy, na oběd si ráda zajdu na nějakou tu českou klasiku, guláš a vepřové výpečky jsou moji favoriti. Knedlíku se většinou nedotknu a když už, tak sním max. jeden. Asijských knedlíčků sním dost. Naplnit je můžete čímkoliv :)
Po cestě do Prahy jsme listovala v časopise Wizzair. Mají tam často super články o jidle a místech, které rozhodně stojí za to vidět ochutnat a naštívit. Narazila jsem na Khinkali knedlíčky z Gruzie. Vypadali úžasně a mě napadlo na jaké způsoby se ve světě dělají. Gruzie je už součást Asie a tak mě napadlo kolik druhů knedlíčků v různých částech Asie asi existuje. Jakým způsobem je podávají?
Jen v Číně jich je přes 39 druhů vařených na několik způsobů v páře, smažené, vařené, hluboce smažené.
Několik receptů tu najdete, neboť je rozhodně všechny vyzkouším.
Moje oblíbené, které najdete na každé mé párty:
Co potřebujeme:
Co potřebujeme:
Použila jsem na celkem 50 knedíčku ( nasytí, takže běžná porce na jednoho je zhruba 15ks)
Těsto uděláme z 150g hladké mouky, 1 decy horké vody promíchejte do testíčka (lepkavé).Vytvořte z kousku těsta kuličku ve velikosti tenisového míčku a rozválejte. Skleničkou nebo formičkou vytvořte placky, do nich čajovou lžičku dejte náplň, viz níže. Ujistěte se. že Vám zbyde okraj na uzavření knedlíčku, viz obrázek.
Masová náplň - smíchej:
500 g mletého vepřového masa. Já používám i míchané mleté
3x jarní cibulka na kolečka nakrájená můžete přidat i čertsvý špenát
1 lžíce nastouhaného zázvoru
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce lehké sojové omáčky ( Když dáte jen jednu nevadí!!!)½ lžičky soli
1 lžička pepře
1 lžička sesamového oleje½ lžičky cukru
1 lžíčka studeného kuřecího vývaru nebo vody
Pokud jste vegetariáni - smíchejte
3 jarní cibulky najemno nakrájená
Pokud jste vegetariáni - smíchejte
3 jarní cibulky najemno nakrájená