Hoveží v ústřicové omáčče
teplakacka
12:38:00
Asijské, Hlavni jidla, Maso
Co je potřeba
1 lžička light soja omáčky
|
2 lžíce slunečnicového oleje nebo arašídového oleje
|
3 stroužky česneku , najmeno nakrájený
|
1 chilli,nadrobno nakrájené
|
200g/ baby špenátových listů
|
1 lžíce Shaoxing rýžového vína nevo suchého sherry
|
Na houby
1 lžíce slunečnicového oleje nebo arašídového oleje
100g hlívy ústřičné
troška čínského černého rýžového vína nebo balsamiko
troška lehké sojové omáčky
Jak na to
Zabalte maso do folie a valečkem nebo paličkou natlučeme až na o polovinu tenčí plátek. Nakrájejte maso na tenké kousky a dejte do mísy , ochuťte se světlé sójové omáčky , ústřicovou omáčkou , cukrem, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Nechte v míse. Rozehřejte pánev dokud se z ní nekouří. Je to důležité. Přidejte lžici oleje, česnek a chilli. Promíchejte a přidejte špenát a promíchejte dokud není teplý. Vložte na velký talíř.Pánev opět rozehřejte, přidejte zbytek oleje a vložte maso. Prudce smažte 2-3 minuty nebo dokud je maso udělané tak jak ho máte rádi. Přidejte Pour in the Shaoxing rýžové víno nebo cherry a posypte chilli. Vložte na špenát. Na hlívu ústřičnou, rozpalte olej a vložte hlívu, smažte cca 1 minutu. Přidejte trošku vody, aby se houby spařily a dochuťte troškou čínského černého rýžového vína nebo balsamikem a lehkou sojovou omáčkou.
|
Přidejte na maso a servírujte doprostřed stolu. Podávej s nudlemi mebo rýží.
teplakacka
Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.