Hoveží v ústřicové omáčče

teplakacka

Co je potřeba

350g hovězí filet

1 lžička light soja omáčky

1½ lžíce oyster omáčky

½ lžičky hnědého cukru 

sůl a čertsvý pepř

2 lžíce slunečnicového oleje nebo arašídového oleje

3 stroužky česneku , najmeno nakrájený

1 chilli,nadrobno nakrájené

200g/  baby špenátových listů

1 lžíce Shaoxing rýžového vína nevo suchého sherry

troška chilli

Na houby

1  lžíce slunečnicového oleje nebo arašídového oleje

100g hlívy ústřičné

troška čínského černého rýžového vína nebo balsamiko 

troška lehké sojové omáčky

Jak na to

Zabalte maso do folie a valečkem nebo paličkou natlučeme až na o polovinu tenčí plátek.  Nakrájejte maso na tenké kousky a dejte do mísy , ochuťte se světlé sójové omáčky , ústřicovou omáčkou , cukrem, solí a čerstvě mletým černým pepřem. Nechte v míse. Rozehřejte pánev dokud se z ní nekouří. Je to důležité. Přidejte lžici oleje, česnek a chilli. Promíchejte a přidejte špenát a promíchejte dokud není teplý. Vložte na velký talíř.Pánev opět rozehřejte, přidejte zbytek oleje a vložte maso. Prudce smažte 2-3  minuty nebo dokud je maso udělané tak jak ho máte rádi.  Přidejte Pour in the Shaoxing rýžové víno nebo cherry a posypte chilli. Vložte na špenát. Na hlívu ústřičnou,  rozpalte olej a vložte hlívu, smažte cca 1 minutu. Přidejte trošku vody, aby se houby spařily a dochuťte troškou čínského černého  rýžového vína nebo balsamikem a  lehkou sojovou omáčkou. 

Přidejte na maso a servírujte doprostřed stolu. Podávej s nudlemi mebo rýží. 

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka