Arašídová omáčka
1/2 šálku arašídového másla
2 lžíce sezamového oleje
1 1/2 lžičky sojové omáčky
1 lžičky medu
2 stroužky česneku
1 limetka
1/4 lžičky chilli (dle chuti)
Jak na to:
Chcete-li vytvořit arašídovou omáčku, zkombinujte arašídové máslo, sezamový olej, tamari, česnek, šťávu z 1 limetky, medu a chilli. Dobře promíchejte. Přidejte vodu k dosažení požadované konzistence a popř. přidejte více soli dle chuti.
Pro přípravu zeleninových závitků vytvořte zeleninové "nudle" (úzké nitky, plátky) z mrkve, okurky, papriky, ředkve a případně tofu. Umyjte a nakrájejte lístky koriandru. Opláchněte a osušte zelné listy, odřízněte část u bílého stonku ( která je trochu tvrdší).
Na zelný list položte vrstvu nakrájené zeleniny, tofu a srolujte. V případě potřeby použijte párátka pokud závitek nedrží.
Závitek namáčejte do arašídové omáčky.