Thajské červené kari do 20 minut

teplakacka

Včera večer jsme měla jako obvykle chut na něco ostrého a thajského. 

Tohle jídlo je úžasný, protože Vás krásně zahřeje v zimních dnech. Je krásně barevné, výborné a hlavně  trvá asi  20 minut.

Dejte vařit rýži, která než se uvaří, Vaše kari bude hotové.  



Co je potřeba

1 polévková lžíce  slunečnicového oleje
1 polévková lžíce  olej ( volitelně ) 
Na plátky nakrájená červená chilli - kolik kdo unese :)
1 velká žlutá nebo červená paprika nakrajená na proužky
2 polévkové lžíce červené kari pasty 
1 kg  krevet nebo může zvolit kuřecí maso cca 450g (to včak předem nakrájejte na kostičky a osmažte. 
1 plechovka kokosového mléka 
1 polévková lžíce rybí omáčky
1 hrnek hrášku ( lusků) 
Nasekané lístky  koriandru 
Limetková šťáva , z ½ limetky


Jak na to

Lístky a stonky  koriandru rozdělte.
Rozehřejte velkou pánev na středním ohni a přidejte rostlinný a sezamový olej .
Pak přidejte nakrájé stonky koriandru,  nakrájenou papriku a chilli. Promíchejte.
Přidejte kari pastu a vařte za stálého míchání po dobu jedné minuty , pak zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou a promíchejte .
Přidejte krevety  ( popř. kuřecí) a hrášek a vařte cca 3 minuty . Obě ingredience potřebují málo času a tak hlídejte, aby pak nebyly krevety moc tuhé. Poznáte jakmile začnou růžovět.
Vmíchejte nakrájené listí koriandru .
Do kari dejte limetkovou štávu a podávejte s rýží nebo nudlemi. 

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka