Včera večer jsme měla jako obvykle chut na něco ostrého a thajského.
Tohle jídlo je úžasný, protože Vás krásně zahřeje v zimních dnech. Je krásně barevné, výborné a hlavně trvá asi 20 minut.
Dejte vařit rýži, která než se uvaří, Vaše kari bude hotové.
1 polévková lžíce slunečnicového oleje
1 polévková lžíce olej ( volitelně )
Na plátky nakrájená červená chilli - kolik kdo unese :)
1 velká žlutá nebo červená paprika nakrajená na proužky
2 polévkové lžíce červené kari pasty
1 kg krevet nebo může zvolit kuřecí maso cca 450g (to včak předem nakrájejte na kostičky a osmažte.
1 plechovka kokosového mléka
1 polévková lžíce rybí omáčky
1 hrnek hrášku ( lusků)
Nasekané lístky koriandru
Limetková šťáva , z ½ limetky
Jak na to
Lístky a stonky koriandru rozdělte.
Rozehřejte velkou pánev na středním ohni a přidejte rostlinný a sezamový olej .
Pak přidejte nakrájé stonky koriandru, nakrájenou papriku a chilli. Promíchejte.
Přidejte kari pastu a vařte za stálého míchání po dobu jedné minuty , pak zalijte kokosovým mlékem a rybí omáčkou a promíchejte .
Přidejte krevety ( popř. kuřecí) a hrášek a vařte cca 3 minuty . Obě ingredience potřebují málo času a tak hlídejte, aby pak nebyly krevety moc tuhé. Poznáte jakmile začnou růžovět.
Vmíchejte nakrájené listí koriandru .
Do kari dejte limetkovou štávu a podávejte s rýží nebo nudlemi.