Hovězí s thajskou bazalkou

teplakacka



Je jedna z mých oblíbených věcí poslední doby. Trvá asi 20 minut, takže nic náročného. Takže se opět budu opakovat, když řeknu, že recept je fakt jednoduchý a zvládne ho každý.  Navíc kombinace slaného, ​​sladkého a kyselého v jednom je úžasná. 
Můžete podávat s rýží, ale jelikož se doma snažíme jíst zdravě, udělala jsem k tomu cuketové nudle.

Ingredience 500 g mletého hovězího masa2 šalotky, nakrájené na kostičky1 chilli najemno nasekané2 stroužky česneku, nakrájené
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce sojové omáčky1 lžíce cukru z
1 šálek thajské bazalky 2 jarní cibulky nasekané na tenké plátky

Jak na to

Na pánvy osmažte šalotky a česnek a přidejte maso a promíchávejte asi 10 minut. Přidejte chilli, rybí omáčku, cukr, limetku a bazalku a vařte, asi minutu. Posypte jarní cibulkou a třeba arašídy.






teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka