Asijská miska hovězího

teplakacka


Také to máte někdy tak, že nestíháte vůbec nic, ani se pořádně najíst. Pak si říkáte, že jídlo je to nejdůležitější co můžete pro sebe udělat ať se děje co se děje? Vždy, když jsme pracovně v Londýně, nestíhám vůbec nic. Proto se kolikrát odmlčím a nevařím. Donutí mě to alespoň obcházet restaurace a zjišťovat, kde mají nějaké ty novinky. 

Když se však pustím do vaření, tak je to něco rychlého a tím rozhodně je tahle asijská hovězí miska, která zabere tak 15 minut našeho času. Tento recept je právě pro ty, kteří chtějí mít rychlou večeři či oběd na stole, tu pro Vás je recept. 

Ingredience:

½ lžíce olivového oleje
1 šálek cibule, nahrubo nakrájená
1 lžička jemně nakrájeného zázvoru
2 stroužky česneku, nahrubo nakrájená
250 gramů mletého hovězího masa
2 lžičky drceného koriandru
1 nasekané chilli (libovolné)
¼ šálku sójové omáčky
¼ šálku hnědého cukru
hrstka opraženého sezamového semínka
hrstka nasekaného čerstvého koriandru  nebo máty
jarní cibulka na posyp
Podáváme s rýží, nebo květákovým pyré

Jak na to: 

Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej a restujte cibuli na středně vysoké teplotě, dokud nebude průsvitná. Přidejte zázvor, česnek, chilli (libovolné) a koriandr a vařte cca minutu, 
Přidejte mleté hovězí maso a rozdrobte maso na malé kousky. Vařte, ve chvíli kdy bude maso narůžovělé, pak přidejte sójovou omáčku a hnědý cukr, promíchejte. Nechte vařit další  2-3 minuty.
Posypte opraženým  sezamovým semínkem a nakrájenou jarní cibulkou spolu s koriandrem nebo mátou.

Dejte vědět, jak Vám chutnalo. 

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka