Thajský salát s melounem a okurkou

teplakacka



Moc času teď nebylo, ale dnes se s Vámi musím podělit o dva saláty, které rozhodně vyzkoušejte. 
Hodí se ke grilovanému masu, protože kombinace chutí Vás mile překvapí. 



Ingredience:

·         4 hrnky červený vodní meloun bez pecek, nakrájený na malé kostičky
·         2 lžíce limetkové šťávy
·         2lžíce pomerančového džusu
·         1 lžíce rýžového octa
·         1 lžíce rybí omáčky
·         ½ lžičky sriracha 
·         ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
·         sůl a pepř
·         1salátová okurka, oloupaná a nakrájená na kostičky
·         ½ šálku najemno nasekané máty
·         ½ šálku najemno nasekaná bazalka
·         ¼ šálku restovaných, nasekaných arašídů 
Jak na to:

Ve velké míse rozmícháme limetkovou šťávu, pomerančový džus, rybí omáčku, chilli omáčku a zázvor. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte nakrájený meloun a okurky. Přidejte mátu a bazalku, dosolte a dopepřete podle chuti, posypte nasekanými opraženými oříšky.

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka