Moc času teď nebylo, ale dnes se s Vámi musím podělit o dva saláty, které rozhodně vyzkoušejte.
Hodí se ke grilovanému masu, protože kombinace chutí Vás mile překvapí.
Ingredience:
· 4 hrnky červený vodní meloun bez pecek, nakrájený na malé kostičky
· 2 lžíce limetkové šťávy
· 2lžíce pomerančového džusu
· 1 lžíce rýžového octa
· 1 lžíce rybí omáčky
· ½ lžičky sriracha
· ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
· sůl a pepř
· 1salátová okurka, oloupaná a nakrájená na kostičky
· ½ šálku najemno nasekané máty
· ½ šálku najemno nasekaná bazalka
· ¼ šálku restovaných, nasekaných arašídů
Jak na to:
Ve velké míse rozmícháme limetkovou šťávu, pomerančový džus, rybí omáčku, chilli omáčku a zázvor. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte nakrájený meloun a okurky. Přidejte mátu a bazalku, dosolte a dopepřete podle chuti, posypte nasekanými opraženými oříšky.