Japonská cibulačka

teplakacka


Nemohu si pomoci, ale čistě průhledně polévky u mě vyhrávají. Včerejší ukojená chuť na pořádný vývar skončila v Pho na Letné, ale udělat si polévku doma, je vždy to nejlepší. Ještě lepší pocit mám, když udělám novou jednoduchou, která je navíc výborná. 
Když se mě někdo zeptá, co snídám, tak mohu říci, že právě polévky bývají moji snídaní. 
Hledala jsem dnes rychlou a hlavně s chutí Asie, tentokrát Japonska.

Ingredience: 

2  cibule, nakrájené na kostičky
500ml vody nebo předem udělaného zeleninového vývaru
2 stonky celeru nakrájeného na kostičky 
2 oloupané a na kostky nakrájené mrkve
2 stroužky česneku najemno nakrájený
hrstka žampionů nakrájených na plátky nebo opražená hlíva ústřičná natrhaná na plátky
1 jarní cibulka najemno nakrájená
sůl a pepř na dochucení
sójovou omáčku a Sriracha na dochucení
můžete přidat mořské řasy 




Jak na to:

Orestujeme cibuli v hrnci na malém množství oleje, do mírného zhnědnutí, přidejte mrkev, celer, česnek a zeleninový vývar nebo vodu. Přiveďte k varu a poduste cca 30- 40 minut.
Dochuťte solí a pepřem případně sójovou omáčkou a srirachou. 

Poté vývar sceďte, podávejte čistý vývar s houbami a nakrájenou jarní cibulkou. 

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka