Ingredience
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce chilli oleje
2x 5 cm najemno nakrájeného zázvoru
3 stroužky česneku
150 g hlívy ústřičné najemno natrhané
500 g mletého hovězího nebo vepřového
3/4 šálku hnědé rýže nebo skleněných nudlích, vařených a nasekaných na malé kousky
1 nastrouhaná mrkev
2 jarní cibulky nakrájené na proužky
hrstka nakrájeného čerstvého koriandru včetně stonku.
1 - 2 chilli papričky dle chuti
1 lžíce sójové omáčky
3 lžíce rýžového octa
1 bílého nebo červeného zelí
1/4 hrnku hoisin omáčky
pepř
Předehřejte troubu na 380 ° C.
V pánvi rozehřejte sezamový olej a přidejte zázvor, česnek, houby a nechte zpěnit, dokud houby nezačnou karamelizovat, cca 5 minut. Nechte vychladnout a dejte do misky
Do mísy přidejte vepřové maso, rýži, mrkev, jarní cibulku, koriandr, pepř a sójovou omáčku, 1 lžičku octa. Rukama vše promíchejte.
Lísty zelí si položte na pracovní plochu se stonkem nejblíže k vám. Na lístek dejte asi 2 lžičky masové směsi. Začněte rolovat s tvrdší stranou listu a ihned přeložte po obou stranách a rolujte. Vzniklé roličky naskládejte do pekáče.
V malé misce promíchejte dohromady hoisin omáčku a zbývající 2 lžíce octa. Potřete omáčkou zelné závitky a dejte péct, dokud maso není propečené, tj. asi 30 minut. Podávejte se sojovou omáčkou smíchanou se sezamovým olejem a octem a chilli omáčkou.