Jenže okurek z food streetových akcí s Teplou kačkou mi zbyde vždy dost a tak se snažím najít variantu jak je zužitkovat. Naposledy mě napadlo právě kimchi, neboť tu kyselost a chilli chuť prostě miluju.
Tohle kimchi můžete ihned servírovat, ale rozhodně doporučuji ho nechat přes noc rozležet.
Tohle kimchi můžete ihned servírovat, ale rozhodně doporučuji ho nechat přes noc rozležet.
Jak na to
Kimchi omáčka
4 stroužky česneku
1/2 šálku extra pálivého chilli prášku
4 lžíce rybí omáčky
1 lžíce cukru
1/2 šálku extra pálivého chilli prášku
4 lžíce rybí omáčky
1 lžíce cukru
¼ cup + 1 lžíce vody
2 lžíce rýžového vína
1 lžičky soli
1 lžičky sezamového oleje
1 lžička sezamových semínek
2 lžíce rýžového vína
1 lžičky soli
1 lžičky sezamového oleje
1 lžička sezamových semínek
1 okurka, nakrájená na 4 části a rozkrájená na čtvrtky
1 mrkev nakrájená na proužky
1 červená cibule nakrájená na proužky
Zeleninu vložte do uzavíratelné misky. V jiné misce rozmíchejte ingredience na kimchi a smíchejte se zeleninou. Použijte ruce, aby všechna zelenina byla potřená omáčkou.
Podávejte ihned, nebo klidně až druhý den.