Bok Choy - čínské zelí

teplakacka

Tento druh kapusty má řadu různých jmen, včetně bok choy, koňského ucha, celerové čínské zelí nebo hořčičné bílé zelí. Jeho struktura vypadá jako squat celer, bílý s bledě zelenými krátkými robustními stonky s leskle, tmavě zelenými listy.
Chuť je někde mezi zelím a špenátem. Když je mladý, můžete ho dávat do salátů. Jinak se mírně povaří.

Nakrájím si česnek na plátky s chilli, osmahnu a přidám Bok Choy. Někdy přidám sojovou omáčku a trochu medu a posypu sezamovými semínky.
Dávám si ho jako přílohu k masu, ale i do různých stir fry.


Bok Choi s kuřecím masem 5 vůní

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka