Úžasné asijské žebírka

teplakacka


Sehnat v Praze baby ribs mi dalo docela práce, obvolala sem několik řeznictví. 
Nemám ráda, když jdu do restaurace na žebra, které si oblíbím, ale pokaždé dostanu něco jiného. Jednou, dvakrát krásně libové a pak člověk aby v tom hledal kus masa. 

S baby žebírkama si pochutnáte. Jsou libové, dobře se jí.......




Co je potřeba
Cca 2 kila baby žebírek (odstraňte bílou membránu)
1 sklenička hoisin omáčky
5 lžic chili omáčky
2½ lžic suchého cherry
2 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
1½ lžíce rýžového octa
½ lžicky sezamového oleje
4 stroužky česneku najemno nakrájet
1 lžička zázvoru najemno nastrouhaný
Jak na to:

1.Udělejte hoisin barbecue omáčku tím, že zkombinuje všechny vyjmenované ingredience do středně velké misky. 



2 . Žebírka  vložte na plech nebo do skleněné nádoby, potřete omáčkou (nepoužijte všechnu, budete ji ještě potřebovat) nechte přes noc přikryté alobalem.


3 . Předehřejte troubu na 300 stupňů . Vložte žebírka a nechte 1,5 hodiny stále přikryté alobalem. Vyndejte žebírka z trouby a opatrně odstraňte krycí folii (pozor pára je horká, tak se nespalte ). Rozetřete zbytek omáčky a zapněte troubu na 350 stupňů a pečte odkryté ještě 30 minut dokud nezhnědnou. 

Já žebírka krájím na jednotlivé kousky, ale to dělejte až trošku vychladnou. Servírujte posypane čerstvým koriandrem.

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka