Krevety na česnekovém másle a quinoa

teplakacka

Miluju krevety. Tento recept jsem objevila náhodou, kdy jsem potřebovala udělat rychlé jídlo pro 6 lidí. Výsledek byl úžasný, dokonalý.  Kuskus, bulgur a jiné "moderní obilniny,,  nejsou zrovna moje star, ale guinoa mě oslovila kdysi už natolik, že jsem ji zvolila i ke krevetám. Dietní krevety Vás chutově polaskají, a guinoa zasytí. 

Co je potřeba1 lžíce olivového oleje ½ šálku jemně nasekané cibule 2 stroužky jemně nasekaný ​​česnek
2 šálky nevařené quinoa
1 lžička chilli,
4 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
6 lžic soleného másla,
1 kg syrových krevety
sůl a pepř podle chuti
čerstvá petrželka na porci
čerstvá citronová šťáva  



Jak na toRozehřejte olej ve velkém hrnci na středně vysokém ohni. Přidejte cibuli a nechte ji zpěnit, cca 5 minut. Přidejte česnek a  míchejte, aby se zabránilo spálení. Přidejte tepelně neupravené quinoa a ½ lžičky chilli. Posypte solí a pepřem. Míchejte  nechte tak 1 minutu.  Přidejte vývar, přiveďte do  varu, přikryjte a vařte 15-20 minut. Když je quinoa hotová, poznáte, když je měkká. Promíchejte s čerstvou petřželkou. Nechte stranou.
Rozpusťte si  na velké pánvi lžíci másla, vložte krevety a posypte zbývajícím ½ lžičky chilli. Ochuttte solí a pepřem.  Ke konci přidejte trošku česneku a promíchejte s krevetama. Krevety vložte do hrnce s připravenou quinoa a promíchejte.
Rozpusťte zbývající 5 lžic másla s 2 lžičky česneku v menším hrnci a vše tím zalijte a posypte petřželkou a pokapejte citronovou štávou.
Je to fakt úžasné .:)
x



teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka