Co je potřeba1 lžíce olivového oleje ½ šálku jemně nasekané cibule 2 stroužky jemně nasekaný česnek
2 šálky nevařené quinoa
1 lžička chilli,
4 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
6 lžic soleného másla,
1 kg syrových krevety
sůl a pepř podle chuti
čerstvá petrželka na porci
čerstvá citronová šťáva
Jak na toRozehřejte olej ve velkém hrnci na středně vysokém ohni. Přidejte cibuli a nechte ji zpěnit, cca 5 minut. Přidejte česnek a míchejte, aby se zabránilo spálení. Přidejte tepelně neupravené quinoa a ½ lžičky chilli. Posypte solí a pepřem. Míchejte nechte tak 1 minutu. Přidejte vývar, přiveďte do varu, přikryjte a vařte 15-20 minut. Když je quinoa hotová, poznáte, když je měkká. Promíchejte s čerstvou petřželkou. Nechte stranou.
Rozpusťte si na velké pánvi lžíci másla, vložte krevety a posypte zbývajícím ½ lžičky chilli. Ochuttte solí a pepřem. Ke konci přidejte trošku česneku a promíchejte s krevetama. Krevety vložte do hrnce s připravenou quinoa a promíchejte.
Rozpusťte zbývající 5 lžic másla s 2 lžičky česneku v menším hrnci a vše tím zalijte a posypte petřželkou a pokapejte citronovou štávou.
Je to fakt úžasné .:)
x