Pekingská kachna

teplakacka



Pekingská kachna, kterou dělám na stánku, a těším se, až ji budu dělat i v bistru, je vařená podle starodávné receptury, kterou jsem získala před dvaceti lety od Číňana, který vlastní oblíbenou restauraci v Sohu.




Už tenkrát jsem věděla, že je to láska na první pohled. Příprava kachny je zdlouhavý proces, který trvá 48 hodin, ale já vám ukážu verzi, kterou si můžete připravit doma a vychutnat si ji s přáteli. Tuto verzi jsme dělala na castingu v Masterchefovi a porotcům moc chutnala.


Co k tomu


2 kachní prsa s kůží.

1/4 lžičky soli
1 lžíce lehké sojové omáčky
1 lžíce  Shaoxing rýžového vína 
1 lžíce koření pěti vůní
1 lžíce cukru



Na čínské palačinky ( jednou jsem to zkoušela dát to koupené tortily a opravdu to nedělejte. Není to ono :D  Hezky si pohrajte s těstem. 

1 1/2  hrnku mouky
špetka soli
2/3 hrnku vařící vody
1 lžíce slunečnicového oleje


Podáváme s
1 okurka nakrájená na jemné proužky
2 jarní cibulky nakrájené na jemné proužky 
hoi sin omáčka ( koupíte třeba v Tesco v mezinárodní kuchyni) nebo v Teplá kačka děláme úžasnou domácí hoi sin omáčku.


Jak na to



Nejprve kachnu marinujte.  V misce smíchejte sojovou omáčku, víno, cukr a koření pěti vůní v malé misce a vmasírujte do kachny.  Vložte kachní prsa kůží nahoru a nechte přes noc v lednici. Kůže by měla vyschnout. (Pokud nechcete čekat přes noc, marinujte alespoň 30 minut).


lVožíme kůží na silně rozpálenou steakovou pánev a opékáme cca 7 minut. Následně po opečení ze strany kůže do křupava je otočíme a opékáme přibližně stejnou dobu ve vypečeném kachním sádle.


Vyjměte kachnu a nechte ji 10 až 15 minut odpočinout. Kachna bude středně propečená a bude velmi šťavnatá.


Pomocí ostrého nože nakrájejte na tenké plátky.

Recept na placky najdete na blogu zde


Na talíř položte teplou palačinku a do středu rozprostřete lžičku nebo více hoisin omáčky. Vložte plátky kachních prsou, jarní cibulku a okurku a zabalte do ruličky. 




teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka