Máte rádi bun chu, bahn mi nebo jiné asijské pochoutky? Naložte si zeleninu.
V Malajsii jsem si sehnala škrabku, která mi zeleninu nařeže na proužky julienne. Mám šílenou radost jak funguje :)
Naložit můžete cokoliv mrkev, petržel, ředkev, okurku salátovou, ředkvičku, květák.
Ja použila mrkev, ředkev, petržel a jarní cibulku.
Nakrájejte na proužky a dejte do sklednice.
Do odměrky si dejte hrnek vody, hrnek rýžového octa a 2 lžíce třtinového cukru. Máte -li rádi česnek, tak přidejte na plátky nakrájený a pro ostřejší chuť určitě chilli.
Nechte přes noc v lednici, ale pokud je zelenina na opravdu na jemné proužky, tak můžete podávat už za 3 hodiny.
Podávala jsme ji s mexicko-asijskou pochoutkou, na kterou Vám dám určitě recept, protože tou pohostíte návštěvu raz dva.
Dobrou chuť
Lucie