Nakládaná zelenina do asijských pokrmů

teplakacka



Máte rádi bun chu, bahn mi nebo jiné asijské pochoutky? Naložte si zeleninu. 

V Malajsii jsem si sehnala škrabku, která mi zeleninu nařeže na proužky julienne. Mám šílenou radost jak funguje :)


Naložit  můžete cokoliv mrkev, petržel, ředkev, okurku salátovou, ředkvičku, květák.
Ja použila mrkev, ředkev, petržel a jarní cibulku. 
Nakrájejte na proužky a dejte do sklednice.


Do odměrky si dejte hrnek vody, hrnek rýžového octa a 2 lžíce třtinového cukru. Máte -li rádi česnek, tak přidejte na plátky nakrájený a pro ostřejší chuť určitě chilli. 

Nechte přes noc v lednici, ale pokud je zelenina na opravdu na jemné proužky, tak můžete podávat už za 3 hodiny. 

Podávala jsme ji s mexicko-asijskou pochoutkou, na kterou Vám dám určitě recept, protože tou pohostíte návštěvu raz dva. 









Dobrou chuť
Lucie


teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka