Arašídy v sojové omáčce

teplakacka


Arašídy v sojové omáčce jsou lahodnou přílohou. Dužená arašídová jádra jsou sladká, lepkavá, pikantní a ořechová s příjemnou žvýkací strukturou! Jde v Číně o velmi populární základní přílohu.

Věděli jste, že arašídy jsou luštěniny, ne ořechy, v botanickém slova smyslu? Fakt, že arašídy skutečně rostou pod zemí, mě před lety velmi překvapil.

Když jsme si je v Pekingu objednala, byla to pro mě další oblíbená pochoutka, která byla podávaná s pařeným špenátovým salátem.  Jsou dokonalé i samotné.

Ingredience

1 šálek surových arašídových arašíd neloupaných
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového vína
1 lžíce cukru
2 lžíce kukuřičného sirupu
1 šálek vody
1/4 čajové lžičky sezamových semínek

Jak na to 

Arašídy a 2 šálky vody dejte do malého hrnce a přiveďte do varu. Vařte asi 5 minut.
Zceďte arašídy a vodu vylejte. Arašídy vraťte do hrnce a přidejte sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, kukuřičný sirup a vodu.
Přiveďte do varu. Znížte teplotu na střední a jemně vařte, odkryjte, až se téměř všechnu omáčku odpaří, asi 20 až 25 minut. Během posledních několika minut můžete zvýšit teplotu. Příležitostně promíchejte a hlídejte, abyste se vyhnuli spálení arašíd. Posypte sezamovými semínky.



teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka