Rýže z květáku

teplakacka

Květákovou rýži jsem jednou objevila v časopise, já si ji udělala podle svých chutí, které mám ráda. Doporučuji podávat s tandoori tofu, nebo kuřecím, a okurkovou rajtou. Všechny chutě pak do sebe krásně zapadají. 

Ingredience:

1 středně velký květák
2 lžičky sezamového oleje
jarní cibulka najemno nakrájená
2 stroužky koriandru
1 šálek vody
čerstvý koriandr


Jak na to:

Nejdříve si očistěte květák a rozdělte na menší růžičky a vložte do mixeru. Rozmixujte na malé kousky. 
Rozpalte si pánev s olejem a vložte česnek, cibulku a zpěňte do zlatova. Přidejte květák a míchejte. 
Přidejte vodu a míchejte, dokud se voda nevypaří. Dochuťte solí a pepřem dle chuti a promíchejte s čerstvým nasekaným koriandrem. Podávejte s okurkovou rajtou a tandoori tofu nebo tandoori kuřecí. 


teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka