Květákovou rýži jsem jednou objevila v časopise, já si ji udělala podle svých chutí, které mám ráda. Doporučuji podávat s tandoori tofu, nebo kuřecím, a okurkovou rajtou. Všechny chutě pak do sebe krásně zapadají.
Ingredience:
1 středně velký květák
2 lžičky sezamového oleje
jarní cibulka najemno nakrájená
2 stroužky koriandru
1 šálek vody
čerstvý koriandr
Jak na to:
Nejdříve si očistěte květák a rozdělte na menší růžičky a vložte do mixeru. Rozmixujte na malé kousky.
Rozpalte si pánev s olejem a vložte česnek, cibulku a zpěňte do zlatova. Přidejte květák a míchejte.
Přidejte vodu a míchejte, dokud se voda nevypaří. Dochuťte solí a pepřem dle chuti a promíchejte s čerstvým nasekaným koriandrem. Podávejte s okurkovou rajtou a tandoori tofu nebo tandoori kuřecí.