Teplá kačka je vařená po vzoru starodávného receptu z Pekingu, připravovaného již za doby císařství.
Křupavá aromatická kachna, kterou připravuji je velmi oblíbená ve Velké Británii, pro svou tenkou, křupavou kůži a aromatickou chuť. Do UK přišla ve známost až ve druhé polovině dvacátého století.
Kachnu, kterou vařím, jsem poprvé poznala právě v Londýně. Byla to láska na první pohled.
Od té doby jsem ji začala vařit doma a snila o tom, že si jednou otevřu bistro, kde budu prodávat tuto pochoutku. V roce 2012 jsem se přihlásila do pořadu o vaření Prostřeno, kde jsem pekingskou kachnu vařila a měla velký úspěch, který mi znovu připomněl můj sen o bistru. Kachnu jsem uvařila i 5let poté v pořadu Masterchef, kam jsem se díky ní dostala mezi finálovou 16ctku.
Kachnu, kterou vařím, jsem poprvé poznala právě v Londýně. Byla to láska na první pohled.
Od té doby jsem ji začala vařit doma a snila o tom, že si jednou otevřu bistro, kde budu prodávat tuto pochoutku. V roce 2012 jsem se přihlásila do pořadu o vaření Prostřeno, kde jsem pekingskou kachnu vařila a měla velký úspěch, který mi znovu připomněl můj sen o bistru. Kachnu jsem uvařila i 5let poté v pořadu Masterchef, kam jsem se díky ní dostala mezi finálovou 16ctku.
S kamarádkami jsme se dohodly, že půjdeme s naším jídlem mezi lidi, a první festival, kde jsme mohly prodávat byl festival Prague Pride, kde nás těšil zájem lidí, kterým zachutnalo. Dnes pravidelně s Teplou kačkou jezdíme na různé food festivaly a pop upy, kde můžete ochutnat nejen kachnu, ale i další asijská jídla, jako jsou gyosa knedlíčky, bůček …
…. a tak vznikla Teplá kačka.....
Jsem z Prahy, ale pracuji v Londýně jako Data analytik a programátor, což je trošku náročnější a tak jsem vždy ráda doma, kde vařím pro své přátele a rodinu. Vaření je pro mě spojení relaxu, vášně i kreativního umění a pomalu se stává mou vysněnou prací.
Díky své práci jsem mohla procestovat spoustu míst a ve volném čase se nechat zaměstnat v restauracích po celém světě, i za cenu, že tam budu mít nádobí, nebo celý den čistit kraby.
Stáže v Hong Kongu, Londýně, kurz v Japonsku a osobní kuchařka pro dubajskou princeznu mi daly v životě spousta nezapomenutelných zkušeností a zážitků.
Proto v těchto dnech vzniká bistro, kde budete mít pocit, že jste právě v ulicích Pekingu, nakoupíte si domů, nebo posedíte a dáte si třeba právě pekingskou kachnu :)
Zavařeniny plné kachny, bůčku a asijských bylinek se pomalu stávají další oblíbenou součástí Teplé kačky a já jsem moc ráda, že chutnají :)
S láskou
Lucie