Od Vánoc jsme se nezastavila. Londýn, Praha, stěhování, týden pop upu v Kavárně co hledá jméno ..., to vše bylo náročné i pro mě, a tak jsem uvítala nápad vyrazit na delší víkend do Jizerských hor, kde si odpočineme a nabereme novou energii.
Cestou tam jsem se zastavili na jídle a Ilča vybrala bistro Mikyna v Liberce, které zaujalo především našeho pejska Ilečka, který se hnal po dřevěné výzdobě a dokonce si jednu odvezl na hory :)
V Mikyně mě zaujal pokrm, který si objednala Míša. Ovesná kaše s pečenou švestkou a mákem, a tak jsme se rozhodla tento recept vyzkoušet a přidat do něj trošku té Asie. Výsledek byl úžasný a musím říct, že jako rychlá snídané ideální.
Ingredience:
2 hrnky ovesných vloček
půl hrnku orestovaného máku
2 hrnky mléka nebo sojového či mandlového
1/2 lžičky koření 5 vůní
kompotové půlené švestky
1/2 hrnku štávy z kompotovaných švestek
3 lžíce medu
Jak na to:
Vločky s mlékem přiveďte do varu, přidejte koření 5 vůní, med, štávu ze švestek, mák a míchejte dokud nebudete mít kaši. Na vrch dejte půlky švestek a posypte trošku opraženého máku.