Masové kuličky mě poslední dobou zaujaly hodně a musím říct, že v Praze není žádné bistro specializující se právě na ně. Věřím, že by mělo hodně zákazníků.
V Londýně jedno takové v Covent Garden existuje. Najdete tam spoustu druhů masových kuliček. Od Italie po Mexiko i Asii a jsou úžasné. Tak třeba jsem dala někomu myšlenku do hlavy a v Praze se něco takového objeví, a když tu budu, tak rozhodně zajdu:)


Jsou velmi jednoduché.
Co potřebujete:
1 střední nadrobno nakrájenou cibuli
500 g mletého hovězího masa
1/3 šálku nasekaného stonku z korinadru
4 stroužky česneku
1 chilli
1 1/2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 lžíce medu,
2 lžíce sojové omáčky light
2 lžíce sezamového nebo slunečnicového oleje.
Omáčky
Omáčky
Jak na to:
Vše smícháte pomocí mixéru, a pak vytvoříte malé kuličky


Do misky si dejte trošku sezamového nebo slunečnicového oleje a před každou kuličkou si do něj namočte ruce.
Na rozpálenou pánev vložte kuličky bez přidání oleje, neboť ten je již v kuličkách a opečte do zlatova ze všech stran.
Kuličky podávejte napíchnuté na párátku a posypte opraženými sezamovými semínky, namáčejte do omáček.