Masové kuličky s hoisin omáčkou a udon nudlemi

teplakacka

Milujete hoisin omáčku? Já ano a v bistru se budete moci těšit z domácí hoi sin omáčky bez chemických konzervantů. Omáčku je možné zakoupit v mém eshopu.


Co k tomu

Masové kuličky
Olej
500g vepřového mletého masa
½ hrnku strouhanky
1 svazek jarní cibulky
1 vejce
3 stroužky česneku, najemno nakrájený
2 lžíce strouhaného zázvoru
2 lžíce sriracha omáčky
1 lžíce lehké sojové omáčky
¾ lžičky soli
½ lžičky drceného pepře

Omáčka
1 lžička sezamového oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce strouhaného zázvoru
¼ hrnku rýžového octa
2 lžíce medu
1 lžíce  světlé sojové omáčky
1 lžíce  sriracha omáčky

Nudle
Udon nudle
1 oloupaná mrkev
1 nakrájená jarní cibulka
Sesamové semínka na posyp

Jak na to

 Předehřejte troubu na 375 ° F. Na plech dejte pečící papír. 
V  misce smíchejte vepřové, strouhanku, jarní cibulku, vejce, česnek, zázvor, srirachu, sojovou omáčku, sůl a pepř.

Ze směsy vytvořte menší kuličky a dejte na plech. 
Pečte, dokud masové kuličky nejsou zcela uvařené cca 17 až 20 minut.

Zatímco se masové kuličky pečou, ve woku si zahřejte sezamový olej na středně nízkou teplotu. Přidejte česnek a zázvor a promíchejte asi minutu. 

 Přidejte hoisin omáčku, rýžový ocet, med, sojovou omáčku a srirachu a přiveďte směs k varu. 

Vařte, dokud směs mírně nezhoustne, cca 5 minut. Udržujte v teple na nízké teplotě. Když jsou masové kuličky hotové, přidejte je do hrnce a promíchejte. 
Přiveďte do varu  hrnec s osolenou vodou. Přidejte udon nudle a vařte podle pokynů na balení. 

Nudle servírujte na talíř a pokryjte masovými kuličkami. Přidejte na plátky nakrájenou mrkev.Posypte sezamovými semínky.

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka