Po dlouhé době sem dávám recept. Je to takový můj únik od reality, do které jsem se dostala. Rekonstrukce bistra se už „pomalu sune rychleji“ J, a snad se to do září stihne. Řekla jsme si, že se nebudu stresovat, protože do té doby jsme stejně s Teplou kačkou venku na street foodech.
Navařit, vyfotit si ta jídla a pak si je sníst, je pro mě odměna, protože zapomínám jíst a tuhle krásu si dám s chutí.
Udělat si tuhle polévku je to nejlehčí a zvládne to opravdu každý. Navíc si myslím, že je v tomhle ideální pro ty, co máte nějakou tu dietu, jako třeba nízkosacharidovou, kterou se snažím dodržovat i já, ale moc mi to nejde, vlastně vůbec J
Co je potřeba
2 velké okurky, oloupané a nasekané na menší kousky
4 zelené cibulky, nasekané
Hrst petržele
Hrst čerstvé máty
1 šálek zakysané smetany
1/3 šálek olivového oleje
1 lžička jablečného octa
1 lžička wasabi pasty a dle dochucení
Sůl
Nakrájenou okurku, obloha
Sezamový olej na ozdobu
Černý sesam restovaný
Jak na to
Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte. Ochutnávejte a pžidejte popřípadne sůl a wasabi. Podávejte v malých šálcích, miskách nebo sklenicích a ozdobte okurkama, zakápněte sezamvým olejem a posypte černými sezamovými semínky.