Korejský salát z jarní cibulky
Korea je takové levnější Japonsko. Navíc v Korei nejsou tak rezervovaní lidé narozdíl od Japonska.
Objevila jsme tento úžasný salát z jarní cibulky, neboť nám po akci vždy trocha zbyde a je mi líto ji vyhazovat. Takže pokud chystáte grilovačku, tak rozhodně tento salát si k ní přichystejte.
Ingredience
3 x jarní cibulka nakrájet na velmi tenké plátky. Mám na to nožík z Japonska.
Do malé misky smíchejte:
2 lžíce sójové omáčky
1 polévková lžička třtinového cukru
1 polévkové lžičky sezamového oleje
1 polévkové lžíce opečených sezamových semínek
2 lžičky korejského prášku chilli
2 lžičky rýžového octa
1 lžička najemno nakrájeného česneku
Jarní cibulku omyjte a nechte ve vodě cca 10 min. Odstraňte přebytečnou vodu. Zálivku důkladně promíchejte s jarní cibulkou. Podávejte s masem, je výborná. Ja si ji dávám třeba k mletému hovězímu s thajskou bazalkou. Recept najdete zde.
teplakacka
Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.



