Omáčku Chiu Chow, můžete podávat k masu, nebo s ní potřít brambory při opékaní. Omáčku jsem zkusila, když mě čekala výzva uvařit něco s chilli, já chilli miluju, takže jsme se opravdu vyřádila.
Ingredience
15 ks čerstvé chilli papričky, nakrájené na tenké plátky
2 lžičky soli (nebo dle chuti)
5 stroužků česneku, najemno nakrájený
1¼ šálku slunečnicového oleje
1 šálek chilli vloček
½ lžičky cukru
2 lžíce sójové omáčky
Jak na to
Plátky čerstvé chilli papričky rozdrtíme spolu se solí v hmoždíři, tak aby se nám sůl spojila s chilli
Rozehřejeme olej na nízké teplotě, přidáme česnek a osmažíme do zlatova. Doplníme osolenou chilli. Vše promíchejte a restujte ještě po dobu 3 minut na mírné teplotě.
Přidejte sójovou omáčku, cukr a promíchejte. Přilijte olej, který pouze zahřejete.
Nechejte vychladnou a dejte do skleněné nádoby.