Domácí čínská omáčka Chiu Chow

teplakacka

Omáčku Chiu Chow, můžete podávat k masu, nebo s ní potřít brambory při opékaní. Omáčku jsem zkusila, když mě čekala výzva uvařit něco s chilli, já chilli miluju, takže jsme se opravdu vyřádila. 


                                         


Ingredience
15 ks čerstvé chilli papričky, nakrájené na tenké plátky
2 lžičky soli (nebo dle chuti)
5 stroužků  česneku, najemno nakrájený
1¼ šálku slunečnicového oleje
1 šálek chilli vloček
½ lžičky cukru
2 lžíce sójové omáčky

Jak na to
Plátky čerstvé chilli papričky rozdrtíme spolu se solí v hmoždíři, tak aby se nám sůl spojila s chilli

Rozehřejeme olej na nízké teplotě, přidáme česnek a osmažíme do zlatova. Doplníme osolenou chilli. Vše promíchejte a restujte ještě po dobu 3 minut na mírné teplotě. 

Přidejte sójovou omáčku, cukr a promíchejte. Přilijte olej, který pouze zahřejete. 
Nechejte vychladnou a dejte do skleněné nádoby. 

teplakacka

Ráda ochutnávám, ráda vařím a cestuji. Z cest si přivážím recepty, které pak doma vařím a kombinuji.

Copyright @ 2014, Teplá kačka