Udělat si salád tak, abych si po jídle řekla : "tak do toho jdu znova, se mi málokdy povede".
Nejsem moc salátová, i když jako přílohu si ho dávám ráda. Našla jsem a vyzkoušela takový, který se hodí k mému "asijskému vaření". Měla jsem štěstí, pže jsem měla doma zbytek mrkve, dokoupila už jen koriandr, sesam a limetu.
Tento salát se jednoznačně stane mým letním favoritem, neboť je lehký a to nejen na strávení, ale i na přípravu a navíc výborně chutná.
Dresing:
Co na to:
6 středně velkých mrkvíčerstvý koriander nakrajený4 lžičky černého i bíleho sesamu
šťáva a kůra z 1 ks pomeranče2 citronyolivový olej, já preferuji sesamovýhrstka sesam semínekJak na to:Mrkev nestrouhejte škrabkou na brambory, vytvoříte tak delší tenké proužky. V misce proužky smíchejte s koriandrem a sesamovými semínky, přidejte dresing, který vytvoříte smícháním pomerančovoo citronové štávy a kůry. Na závěr přidejte peř a sůl.